снимка ГЕРББившият премиер Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по разширяването на

...
снимка ГЕРББившият премиер Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по разширяването на
Коментари Харесай

Борисов се срещна с Оливер Верхей

снимка ГЕРБ

Бившият премиер Бойко Борисов се срещна с еврокомисаря по разширението на Европейски Съюз и по съседството Оливер Вархей. Основната тематика бе съдействието ни със Северна Македония, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Бойко Борисов посочи основната роля на България за връщането на тематиката за евроинтеграцията на Западните Балкани в дневния ред на Съюза. Лидерът на ГЕРБ още веднъж акцентира, че европейското бъдеще на този стратегически район е гаранция за мир и разцвет, както и предварителна защита против въздействието на други сили. Той посочи, че Европа би трябвало да продължи да работи интензивно по тематиката за евроинтеграцията на Република Северна Македония и Албания, отчитайки позициите на всяка една страна.

Двамата разискаха и разширението на транспортната и цифровата инфраструктура на страните от района. „ Убеден съм, че тази инфраструктра е един от факторите за стабилно развиване на всички страни. Затова и по време на Българското европредседателство, както и в границите на Берлинския развой, акцентирахме върху свързаността. Създаването на условия за стопански разцвет способстват и за развиването и добросъседските връзки. Важно е да не стопира работата по съответните ивнестиционни планове за районна инфраструктура в региона на енергетиката, превоза и други, тъй като те усъвършенстват живота на жителите “, разяснява Борисов.

„ От интерес за целия район и за европейската сигурност е цялостното създаване на Коридор № 8, който ще разреши свързването на Черно с Адриатическо море “, съобщи Борисов. Той добави, че България е на кръстопът на Балканите и по тази причина освен за нашата страна, само че и за целия Европейски Съюз ще бъде потребно построяването в района на газови интерконекторни връзки със прилежащите страни. Те ще допринесат за сигурността и диверсификацията на енергийните доставки в Европа.

Борисов и Вархей разискаха и самодейностите, в които България ще взе участие в границите на „ Три морета “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР